Select Page

Openbaar ministerie dagvaardt luchthaven voor milieu-inbreuken

Openbaar ministerie dagvaardt luchthaven voor milieu-inbreuken

Het parket-generaal van het Antwerpse parket, dat de functie van openbaar ministerie (OM) uitoefent, laat weten dat het een dagvaarding heeft uitgestuurd naar de uitbater van de luchthaven van Deurne als naar de Vlaamse overheid die de infrastructuur beheert.

Het OM zorgt ervoor dat strafbare feiten worden opgespoord. Het staat in voor de strafvervolging en wordt daarom ook openbare aanklagers genoemd. Het OM bepaalt voor elk strafbaar feit welk gevolg zal worden gegeven. In de zaak van de luchthaven volgt het OM daarmee de standpunten van  Burgerplatform Vliegerplein dat het vliegveld op illegale wijze is uitgebreid in landbouwzone en dat er een bouwovertreding is gebeurd.”

Vliegerplein had eerder samen met de gemeenten Borsbeek en Mortsel al een zaak aangespannen tegen de luchthaven voor de correctionele rechtbank maar de rechter had anders geoordeeld. Het burgerplatform ging in beroep en hoopt nu dat de rechter zal oordelen dat de exploitatie moet worden stopgezet. Woordvoerder Piet De Roeck: “Dan kan Tui niet meer met zijn embraers vliegen.” De luchthaven moet ook een nieuwe milieuvergunning aanvragen. Een van de voorwaarden zou dan kunnen zijn dat de overtredingen worden geregulariseerd.

Foto’s: De bouwovertredingen zijn in dit deel van de luchthaven begaan

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)