Select Page

Woonwagenbewoners verliezen hun staanplaatsen

Woonwagenbewoners verliezen hun staanplaatsen

Gemeenteraadslid Ikrame Kastit (Groen) had een gesprek met de bewoners van het woonwagenterrein in Deurne.

Kastit: “Ik werd door deze mensen met veel warmte ontvangen en we gingen in gesprek over hun dagelijks leven. Het is een hechte gemeenschap. Via de pers vernamen ze dat ze hun woonwagenterrein binnen enkele jaren moeten verlaten. 104 bewoners en 25 kinderen worden zomaar weggejaagd.” Dat is voor raadslid Kastit onbegrijpelijk: “Dit zijn Antwerpenaren met een sterke geschiedenis in onze stad. Maar omdat ze niet meer passen in de visie van het stadsbestuur moeten zij opkrassen. Er wordt geen andere terrein ter beschikking gesteld. Het is voor woonwagenbewoners enorm belangrijk om samen te leven. Het wonen op een woonwagenterrein is een onderdeel van hun culturele identiteit.”

Het groene gemeenteraadslid vraagt zich hardop af of dit wel zomaar kan: “België werd al in 2012 veroordeeld door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voor het slecht opvangen van woonwagenbewoners. En in plaats van stappen vooruit te zetten, zet onze stad stappen achteruit. Een schande is dit.” Ikrame Kastit zal hierover op de volgende zitting van de gemeenteraad een interpellatie houden. Eerder bleek al uit een mondelinge vraag van districtsraadslid Elke Van Severen (Groen) tijdens de bijeenkomst van de districtsraad dat het districtsbestuur niet wordt betrokken bij deze beslissing.

Foto: de woonwagenbewoners met in het midden Ikrame Kastit

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain Shower
06:3720:45 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 23km/h WSW
Humidity: 90%
Pressure: 1011.85mbar
UV index: 0

(advertenties)