Select Page

Twee schoolstraten in Deurne zijn definitief ingevoerd

Twee schoolstraten in Deurne zijn definitief ingevoerd

Sinds 2020 zijn de Albert Bevernagelei en Fort III-straat tijdelijke schoolstraten. Deze  proefprojecten zijn nu positief geëvalueerd, daarom worden de schoolstraten er permanent ingevoerd Het doel van schoolstraten is om de verkeersveiligheid aan de scholen te verhogen.

Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en/of einde van de schooldag een (deel van de) straat een tijdlang af. Voetgangers, steppers, fietsers en speed pedelecs kunnen dat gedeelte nog wel in, maar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd.

De twee schoolstraten:

  • De Albert Bevernagelei (De Bever) in Deurne Noord wordt afgesloten ter hoogte van de Van Amstelstraat en de Van Cortbeemdelei. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.25 tot 15.40 uur. Op woensdag tussen 11.45 en 12.30 uur.
  • De Fort III-straat (‘t Vliegerke) in Deurne Zuid wordt afgesloten ter hoogte van de Borsbeeksesteenweg en de Langbaanvelden. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.20 tot 8.50 uur en van 15.10 tot 15.40 uur. Op woensdag tussen 8.20 en 8.50 uur en tussen 12.05 en 12.35 uur.

Foto: archief

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)