Select Page

‘Out of Office’ is een trip naar een andere wereld

‘Out of Office’ is een trip naar een andere wereld

Aan het kasteel Sterckshof brachten enkele werklui in een hoogtewerker een opvallende boodschap aan: ‘Out of office’.

Een aantal mensen is druk in de weer rond kasteel Sterckshof. Volgende zaterdag opent daar de fototentoonstelling ‘Out of office’. Misschien klinkt de titel bekend in de oren. Dat kan best want het is vaak de boodschap die mensen achterlaten in hun mailbox als ze op vakantie trekken. “Die gedachte aan ergens anders zijn, weg zijn van hier, was de basis voor deze fototentoonstelling.” vertelt Tessa Van Thielen, curator van de tentoonstelling en medewerker van Breedbeeld, de organisatie die het evenement inricht. De jonge vrouw beschrijft hoe ‘Out of office’ tot stand is gekomen: “Wij selecteerden werk van 34 fotografen en creëerde daaruit, in de tuinen van het Sterckshof en in het Rivierenhof, een nieuw verhaal. In het totaal hebben we 1800 foto’s ontvangen.” De foto’s worden op verschillende wijzen tentoon gesteld. Van Thielen: “Gaande van intieme installaties in verborgen hoekjes van de kasteeltuin en het Rivierenhof tot grote prints, frontaal tegen de muren van het kasteel.”

De natuur speelt een prominente rol in de tentoonstelling, vaak in contrast met de mens, en dat wordt uiteraard nog versterkt door de aanwezigheid van de groene omgeving van het Sterckshof en het Rivierenhof. Van Thielen: “Dit creëert een nieuwe dialoog tussen de aanwezige natuur en de soms bevreemdende natuurbeelden in de tentoonstelling.” Wie ‘Out of office wil bezoeken begint best aan de ingang van Bar Stark in de Cornelissenlaan, waar je ook een plattegrond van de expo kan meenemen. In het Rivierenhof kan je een plannetje oppikken bij de domeinwachters. De expo loopt nog tot en met 29 september en is elke dag gratis te bezoeken tussen 12 en 18 u. Op een aantal zondagen zijn er rondleidingen door curator Tessa Van Thielen (gratis) en nu zondag is er een yogasessie tussen de kunstwerken (5 euro).

Meer info op: https://breedbeeld.org/agenda/out-of-office.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)