Select Page

Tijdelijke ijsbaan in Park Groot Schijn in Deurne

Tijdelijke ijsbaan in Park Groot Schijn in Deurne

Vandaag startten de werken aan een tijdelijke ijspiste op Park Groot Schijn in Deurne. Zo kunnen binnen enkele weken de clubs en het publiek opnieuw ijsschaatsen, in afwachting van de nieuwe permanente ijsbaan.

De tijdelijke ijspiste van 30 op 60 meter komt zo’n tweehonderd meter verder dan de voormalige ijsbaan Ruggeveld. De tijdelijke piste kan al vanaf eind september gebruikt worden door IJshockeyclub  Antwerp Phantoms en Kunstschaatsclub Ruggeveld (AKR) en vanaf begin oktober ook door het publiek.

Midden februari werd er op IJsbaan Ruggeveld in Deurne een probleem met de dakconstructie vastgesteld, waarna om veiligheidsredenen de ijsbaan definitief gesloten werd. Sinds de afbraak van ijsbaan Ruggeveld, was er geen schaatsinfrastructuur meer beschikbaar in Deurne. Pas in het najaar van 2021 komt er een nieuwe schaatsbaan van Sportoase.

De tijdelijke ijsbaan van 30 op 60 meter beantwoordt aan alle sportieve normen van ijshockey en kunstschaatsen. Ze zal twee wintersportseizoenen in gebruik zijn, telkens van oktober tot eind april. De twee clubs kunnen er hun trainingen starten op 27 september. Vanaf 4 oktober zullen er ook publieksuren zijn aan dezelfde tarieven als in de voormalige ijsbaan Ruggeveld. Later op het seizoen zullen ook scholen van de infrastructuur gebruik kunnen maken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)