Select Page

N-VA en Vlaams Belang vechten een robbertje uit

N-VA en Vlaams Belang vechten een robbertje uit

Enkele dagen geleden uitte Jan Van Wesembeeck, fractieleider van het Vlaams Belang, stevige kritiek op het districtscollege en de voorzitter van de districtsraad. Daar kon districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) niet mee lachen. Hij reageerde fors terug.

Jan Van Wesembeeck vertrok vanuit de vaststelling dat het districtscollege geen degelijke agenda voor zowel districtsraad als raadscommissie had opgesteld. Hij noemde het verspilling van belastinggeld in casu collegelonen en zitpenningen. Wat de fractieleider deed besluiten: “Wat bijna 30 jaar geleden er moest voor zorgen de kloof tussen politiek en bevolking kleiner te maken, is op deze manier herleid tot een overbetaalde praatbarak.” Van Wesembeeck legt de verantwoordelijkheid hiervoor ook deels bij het stadbestuur.

Doet het districtscollege dan niets? Toch wel. Van Wesembeeck: “Het houdt zich bezig met bijvoorbeeld het goedkeuren van plannen waarvoor geen draagvlak is en die onzinnig en onrealistisch zijn.” Het raadslid wees naar de heraanleg van het kruispunt Bisschoppenhoflaan/Lakborslei wat onlangs door het districtscollege werd goedgekeurd maar volgens hem getuigt van wereldvreemdheid en gebrek aan burgerinleving. “Ondertussen”, zo vervolgde Van Wesembeeck: “gaat de raadscommissie een volgende keer praten over onder meer de evaluatie van de werking van de districtsraad. 6 maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen.”

Als door een horzel gestoken

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris reageerde als door een horzel gestoken: “Het districtscollege heeft zich ingezet voor de verbetering van de verkeersveiligheid op de Bisschoppenhoflaan, een gewestweg met meer dan 50 ongevallen per jaar. De voorgestelde maatregelen zijn gericht op het verminderen van deze ongevallen en het voorkomen van dodelijke slachtoffers. En deze plannen zijn wel degelijk gecommuniceerd en besproken binnen het districtscollege en de raad.” Sekeris pareerde eveneens de kritiek op de collegelonen en zitpenningen: “Van Wesembeeck’s opmerkingen over de financiën van het district missen context. De budgetten voor salarissen en zitpenningen zijn gestandaardiseerd en bedoeld om de werking van de districtsraad en het college te ondersteunen. Deze fondsen zijn essentieel voor het uitvoeren van projecten die de levenskwaliteit in Deurne verbeteren.”

Tjerk Sekeris besloot: “Het district organiseert regelmatig openbare raadszittingen, commissies, en inspraakmomenten waar burgers hun mening en zorgen kunnen uiten. Deze initiatieven tonen de inzet van het districtscollege voor transparantie en burgerparticipatie.” Hij had nog een boodschap voor Van Wesembeeck: “”Het is gemakkelijk om kritiek te uiten vanaf de zijlijn. Het vereist echter moed, visie en samenwerking om werkelijke verbeteringen in onze gemeenschap te realiseren.”

Foto: de installatie van de districtsraad in 2019.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)