Select Page

Op straat groeit heel wat lekkers

Op straat groeit heel wat lekkers

Op sommige plaatsen in  Deurne verschenen voorbije zomer soms plots de naam bij plantjes die spontaan groeiden tussen stoeptegels.

Sommige mensen bestrijden hardnekkig alles wat groeit tussen de tegels van het trottoir. “Onkruid” zeggen ze dan. Goele Leyder daarentegen ziet kruiden die nuttig zijn omdat ze als voedsel kunnen dienen. De vrouw studeerde voor herboriste en in het kader van haar eindwerk wilde zij de aandacht op deze planten vestigen. Gewapend met krijtverf en een paar mallen trok zij de straat op en spoot zij bij de kruiden de naam en het webadres van Velt, de Vereniging voor Ecologisch Tuinieren.

De kruidenvrouw concentreerde zich op 6 soorten planten: paardenbloem, madeliefje, gehoornde klaverzuring, grote weegbree, vogelmuur en grote brandnetel. Op de webstek van Velt schreef zij eveneens wat informatie over deze plantjes. En ze zette er ook elke keer een receptje bij. Omdat de aangebrachte boodschappen met krijt waren aangebracht, verdwenen zij vaak na enkele regenbuien.

Info: www.velt.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)