Select Page

Verdachte gevat na wilde achtervolging

Verdachte gevat na wilde achtervolging

Een wilde achtervolging leidt tot de arrestatie van een verdachte. Zijn kompaan is nog op de vlucht.

Een getuige meldde iets voor 3 uur vannacht twee mannen die zich verdacht gedroegen bij hun wagen aan de Ergo De Waellaan. Het interventieteam kwam ter plaatse en het voertuig reed in hun richting uit waardoor het geblokkeerd kon worden. Toen de inspecteurs wilden overgaan tot controle, reed het voertuig achteruit om 180 graden te draaien en snel van de politie weg te vluchten in de richting van de Morckhovenlei. De politie zette meteen de achtervolging in. Op het kruispunt van de Morckhovenlei met de Stenenbrug negeerde de bestuurder het rode stoplicht. Verderop draaide de bestuurder de Juul Grietenstraat in om naar de Luitenant Lippenslaan en de Herentalsebaan te rijden. De auto sloeg rechts de Muggenberglei in om zo aan hoge snelheid het Arenaplein op te rijden. De hele tijd werd het vluchtende voertuig op de hielen gezeten door verschillende politieteams. Daarna ging het tegen de richting in via de Boekenberglei opnieuw door het rode licht naar de Drakenhoflaan. Op onze eigen snelheidsmeter werden snelheden tot boven de 80 km/uur gemeten.

De bestuurder weigerde te stoppen en reed verder in de richting van de Borsbeeksesteenweg. Vlak voor de rotonde aan het kruispunt van de Drakenhoflaan met de Borsbeeksesteenweg verloor de bestuurder de controle over het stuur in een bocht naar rechts. De wagen raakte de verhoogde rand en ging aan de overkant van de weg over de stoep en crashte tegen een boom. De boom knakte en werd tientallen meters meegesleurd. Uiteindelijk belandde de wagen tegen een dikke boom en kwam tot stilstand tegen een glasbak. De passagier en de bestuurder kropen uit de wagen en zetten de vlucht te voet verder. Ze liepen via een steegje naar de volkstuintjes aan de Mortselsesteenweg. In samenwerking met verschillende ploegen noodhulp, onder meer van de zone Minos, kon door het snelleresponsteam één verdachte (26) gevat en gearresteerd worden. De tweede verdachte blijft na een zoekactie met een speurhond verder op te sporen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)