Select Page

Deurne Spartans back on track met 2 x verdiende winst

Deurne Spartans back on track met 2 x verdiende winst

Twee belangrijke thuiswedstrijden tegen Hoboken Pioneers afgelopen weekend voor de Spartanen, die na de dubbele winst vorige week tegen Phoenix hun opmars in de rangschikking wilden verderzetten. Met de 11-1 winst van Pioneers op de tweede speeldag, in een voor Spartans ondermaatse wedstrijd, in het achterhoofd was enkel 2 keer winst voldoende deze keer.

De eerste wedstrijd, op Zaterdag, bleef lang op slot. De weersomstandigheden waren zeker niet baseballgezind (we zagen de hele dag al hagelbuien) en dat zou toch een invloed hebben op de intensiteit van de wedstrijd. Met Anderson Gerdel ( 6so) op de heuvel kon Spartans tot in de 5e inning de nul houden tot een hit en een daaropvolgende error Pioneers op een 0-2 voorsprong zag komen. Pioneers-starter Ben Van Nuffel (3so) had ondertussen de Spartaanse aanval onder controle en het was wachten tot in de 6e inning wanneer David Ochoa Blanco met een 3-run homerun de Spartanen op een 3-2 voorsprong kon brengen.

Nog een run in de 7e inning later maakte een einde aan het werk voor Ben Van Nuffel. Pioneers-reliever en jongere broer van Ben, Sam Van Nuffel had echter problemen om de controle over te nemen en de Spartanen maakten daar gretig gebruik van om de 7e inning af te sluiten met een 7-2 voorsprong.

Pioneers kon in de 8e inning nog tegenprikken maar verder dan een 3e run kwamen ze niet (7-3). Spartans-closer Carlos Cortes (5so) incasseerde, ondanks 4 base-on-balls, geen enkele run meer, Brendan Verspreet (1.1ip – 0r – 0er – 0h – 1bb – 0so) kon voor Pioneers de boel dicht houden zodat de 7-3 eindstand toch verdiend kon genoemd worden.

Eerste belangrijke win binnen, en op naar zondag.

Was het het wisselvallige weer of een andere mysterieuze reden maar wat we op Zondag te zien kregen was een incidentrijke wedstrijd waar achteraf nog lang over nagekaart werd.

Net als de dag ervoor bleef de wedstrijd lang op slot. Pioneers-starter Steve De Saedeleer (3so) had controle over de Spartaanse aanval en zo bleef de 0 lang op het bord.

Er was in de vierde inning een verhitte discussie aan de thuisplaat nodig om de eerste run op het bord te brengen voor Pioneers. De protesten vlogen over-en-weer, beide supporterskernen roerden zich en dat zou het niveau van de wedstrijd zeker niet ten goede komen. Hier verder op ingaan in dit artikel brengt echter geen zoden aan de dijk dus we laten het voor wat het was, 0-1 Pioneers en de Spartanen opnieuw onder druk.

Gelukkig kon in de gelijkmakende slagbeurt, met behulp van een error in de Pioneers-verdediging, Spartans meteen gelijk maken (1-1). Een hit-by-pitch en een base-on-balls gevolgd door een hit bracht in de 5e inning de 2-1 voorsprong op het bord. Alexis Marquez (9so), net als vorige week een uitstekende wedstrijd gooiend voor Spartans, kwam niet in de problemen en closer David Ochoa Blanco (1so) bleek een prima slot op de deur om zo de 2-1 winst veilig te stellen.

De Spartanen konden zo de 2 wins thuis houden en met een dubbele confrontatie aanstaande zaterdag op het veld van Brasschaat Braves in het vooruitzicht is dat een mooie opsteker.

De Brasschatenaren zullen zoals altijd voor een warme ontvangst zorgen en van in het begin meteen proberen om Spartans onder druk te zetten. Aan de Spartaanse horde om hun tanden te laten zien en vol aan de bak te gaan!

Alain Deroy

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)