Select Page

Fietsostrade Antwerpen-Lier klaar tussen Deurne en Mortsel

Fietsostrade Antwerpen-Lier klaar tussen Deurne en Mortsel

De provincie Antwerpen startte het schooljaar 2018-2019 met de aanleg van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier tussen de Vosstraat in Deurne en het fietstunneltje aan de Priester Poppestraat in Mortsel. Aan het einde van dit schooljaar is het eerste deel klaar.

Provinciaal gedeputeerde voor mobiliteit Luk Lemmens (N-VA) geeft meer uitleg: “Sinds deze week fiets je over een fietsweg, de zogenaamde fietsostrade, van vier en een halve meter breed over een lengte van 2,8 kilometer en dit tussen de Vosstraat in Deurne en het fietstunneltje aan de Priester Poppestraat in Mortsel. Deze fietsostrade zal niet alleen voorzien worden van de nodige verlichting. We brachten op dit traject ook belijning aan. De randen van deze fietsostrade kregen een dot-markering. Deze markering heeft een betere lichtweerkaatsing bij regenweer of in het donker. Het waarschuwt je als fietser wanneer je op de lijn rijdt.”

Nog niet het volledige traject is befietsbaar. Voorlopig is het nog niet mogelijk om over de fietsbrug te fietsen. Hiervoor moeten eerst de werken aan de Victor Heylenlei en de Oude Steenweg in Boechout klaar zijn. Indien alles vlot verloopt, zijn deze werken eind dit jaar achter de rug.

De fietsostrade F11 Antwerpen-Lier wordt 12 km lang. Op slechts 30 minuten fiets je dan van Deurne naar de Pallieterstad. Je moet dan wel eerst afzakken naar het uiterste zuiden van het district.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)