Select Page

41 meldingen van drugsplantages in Deurne

41 meldingen van drugsplantages in Deurne

Provincieraadslid Jan Claessen (V.B.) had een vraag over de provinciale website gelanceerd om anoniem drugs gerelateerde misdrijven te melden. Hij wilde graag weten hoeveel meldingen via de website waren binnengekomen. Hoeveel tips daarvan gegrond bleken. Of de website kon worden uitgebreid naar andere druggerelateerde misdrijven. En of die website meer bekendheid kon krijgen.

Op 15 december 2023 werd een cannabisplantage in het district Deurne opgerold. Het onderzoek naar de Deurnese plantage werd opgestart via het anonieme meldpunt www.drugsplantageondekt.be . Dat prikkelde raadslid Jan Claessen om hierover meer te weten. En daarom stelde hij begin dit jaar een schriftelijke vraag aan de gouverneur en kreeg eergisteren een antwoord. Het meldpunt, opgericht in december ’21 kreeg voor Deurne 41 meldingen en moet enkel Borgerhout met 46 aangiften laten voorgaan. In het totaal kreeg de politiezone Antwerpen op 2 jaar tijd 237 meldingen waarvan 6 positief.

Volgens de provinciegouverneur is een uitbreiding naar andere druggerelateerde misdrijven niet aan de orde. Al worden meldingen die buiten de eigenlijke doelstellingen en/of buiten de provinciegrenzen vallen, wel doorgegeven aan de bevoegde instanties. Berx voegde er nog aan toe dat de werkgroep van het meldpunt tweemaandelijks vergadert, waarbij er telkens communicatie-initiatieven worden uitgewerkt om de bekendheid van het meldpunt te vergroten: persmomenten en persberichten, een folder, facebookcampagnes en vermeldingen bij allerhande toespraken.

https://www.drugsplantageontdekt.be/

Foto boven: cannabisplantage

Foto onder: drugslabo

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)