Select Page

Deurne houdt de sigaret uit het zicht van jongeren

Deurne houdt de sigaret uit het zicht van jongeren

Gisteravond keurde de Deurnese districtsraad unaniem het voorstel, ‘traject rookvrij Deurne’, goed.

Het voorstel, ingediend door districtsraadslid Kevin Engelen (N-VA), pleit voor ondersteuning van het project ‘Generatie Rookvrij’, opgezet door Kom op tegen Kanker. Met dit voorstel engageert het district zich, om samen met de sportclubs, te sensibiliseren rond roken. Het is de ambitie om alle plaatsen waar de jeugd kan sporten en spelen rookvrij te krijgen.

In eerste instantie wordt er met de lokale clubs en organisaties aan tafel gezeten om te kijken hoe zij dit in de praktijk zien. Van daaruit wil men een gedragen anti-rookbeleid op poten zetten. Het is niet de bedoeling dat er iets wordt opgelegd, eerder luisteren naar waar het beleid ondersteuning kan bieden. Schepen voor Jeugd en Sport , Elke Brydenbach (N-VA), steunt dit voorstel en zal ook de jeugdevenementen georganiseerd door het district rookvrij inrichten.

Ten tweede werd een advies aan de stad goedgekeurd, waarin het district de stad vraagt om op stedelijke sites een soortgelijk beleid in te voeren. Ook daar zal dit vertrekken vanuit dialoog met de clubs en organisatie.

Het is niet de bedoeling om roken te verbieden, maar wel om dit maximaal uit het zicht van de jeugd te doen. Wanneer jongeren volwassenen zien roken, ervaart men dit als sociaal aanvaardbaar, in plaats van als een ongezonde verslaving. Dat wil men nu net veranderen om op langere termijn te garanderen dat iedereen kan opgroeien in een rookvrije omgeving.

Foto: (vlnr): districtsraadslid Kevin Engelen en districtsschepen Elke Brydenbach

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)