Select Page

Deurne heeft een nieuwe ridder

Deurne heeft een nieuwe ridder

Gisteren werd Gust Minner officieel ridder in de Orde van Leopold II. Dat werd hij omwille van zijn staat van verdiensten voor de samenleving.

Wie denkt dat iemand met een zwaard tot ridder wordt geslagen, moet dat beeld dringend bijstellen. Dat gebeurt enkel nog in de strips van ‘De Rode Ridder’. Nu krijgt de nieuwe ridder een ereteken opgespeld door een afgevaardigde van de koning. Die eer viel gistermiddag Gust Minner te beurt. Hij ontving zijn medaille uit handen van minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) tijdens een plechtigheid op zijn kabinet. De minister motiveerde de beslissing van de koning: “Gust Minner, die een eigen transportfirma had, was 25 jaar secretaris van de Handelaarsvereniging Herentalsebaan. Hij heeft 24 keren de ‘Kadobeurs’ georganiseerd en 11 maal de Meubelbeurs. Gust Minner was ook lid van UNIZO en zetelde een aantal jaren in de gemeenteraad van de toen nog zelfstandige gemeente Deurne. En hij is al 51 jaar lid van CD&V.” Maar voor de minister waren de belangrijkste redenen om hem te ridderen zijn engagement in tal van verenigingen en het feit dat hij de steun en toeverlaat van heel veel mensen is.

Een ontroerde Gust Minner bedankte voor de eer die hem te beurt viel. En wees er op dat de medaille het werk van velen is: “Mijn engagement heb ik van mijn ouders en ik ben gevormd in de Chiro. De vele mensen die ik heb ontmoet hebben mij mee gekneed. Ik kan tevreden terugblikken op mijn verleden en hoop nog iets te kunnen betekenen voor de toekomst.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)