Select Page

Kasteel Boekenberg wordt cohousingproject

Kasteel Boekenberg wordt cohousingproject

De organisatie Symbiosis zal het kasteel Boekenberg ombouwen tot een cohousingproject met een tiental wooneenheden.

Enkele dagen geleden stelde Steven D’Haens van de vzw Symbiosis in @The Park in het Boekenbergpark aan een groepje geïnteresseerden het project voor. De vzw zoekt naar geschikte locaties die kunnen worden omgebouwd in een cohousingproject. Daarbij zoekt ze vooral naar gebouwen met een architecturale waarde die zich lenen om een woongemeenschap te herbergen. Weliswaar met respect voor ieders privacy. De vereniging richt zich op mensen in hun tweede levenshelft. Steven D’Haens legt uit waarom: “Wij zoeken mensen die zich willen aanpassen aan een nieuwe periode in hun leven: geen opgroeiende kinderen, meer tijd voor zichzelf en elkaar, die comfortabel willen wonen en die voor elkaar willen inspringen indien nodig.”

De nieuwe kasteelheren en -vrouwen worden geen eigenaar van de grond maar zijn wel bouwheer bij de verbouwingen. Symbiosis faciliteert het hele proces. D’Haens: “De bewoners stappen mee in een groepsproject. Ze leren elkaar beter kennen. In het gebouw zullen een aantal gemeenschappelijke ruimten zijn. Er wordt ook nagegaan of er buurtverbindende activiteiten kunnen worden opgezet. Bvb. voorleesmomenten in de gemeenschappelijke ruimte of huiswerkbegeleiding voor buurtkinderen. Eigenlijk krijgen de nieuwe bewoners een woning met een netwerk.”

Ondertussen heeft Symbiosis de administratieve beslommeringen doorlopen en is de vergunningsaanvraag ingediend.

Info: www.wonenindeliving.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)