Select Page

Dak van brasserie vat vuur

Dak van brasserie vat vuur

Brasserie Anoot in Deurne Zuid werd deze middag door een korte maar hevige brand geteisterd.

Iets voor de middag brak brand uit in de populaire brasserie Anoot op de hoek van de Cruyslei en Van Notenstraat. Er was een donkere rookpluim en op het dak laaide de vlammen hoog op. De brandweer kwam onmiddellijk ter plaatse. Op het dak is een dakterras en hoogstwaarschijnlijk is de brand hier begonnen. De onderliggende verdieping bleef gevrijwaard van vuur.

Elke Bijtebier, eigenares van het gebouw en tot voor kort ook verantwoordelijke in de keuken, staat met lede ogen te kijken naar de brand. Ze was in de buurt en ze zag plots boven de huizen zwarte rook krinkelen. Ze zucht diep: “Nu we na maanden gedwongen sluiting door corona terug de deuren mochten openen, krijgen we dit te verwerken.” Dan zegt ze gelaten: “Het restaurant was volgeboekt. Ik zal maar de reservaties voor vandaag gaan afbellen zeker.”

De aanwezige bewoners konden het gebouw tijdig verlaten. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Het tramverkeer op de lijnen 9 en 4 was verstoord.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)