Select Page

Er lopen teveel ezels rond

Er lopen teveel ezels rond

Op de kinderboerderij in het Rivierenhof is een ezeltje geboren. Moeder en jong stellen het goed.

Ezelmerrie Roxanne heeft eergisteren een jong ter wereld gezet. Het is een merrietje en het beestje dartelt ondertussen al vrolijk rond in de wei.  Danny Bertels is ploegverantwoordelijke op de kinderboerderij. Hij kan meer uitleg geven. Bertels: “Het diertje heeft nog geen naam. Sarah, onze vrijwillige medewerkster, zoekt telkens weer een passende naam voor de dieren die geboren worden. Dit jaar krijgen alle boorlingen een naam die begint met een P.” De ezels op de kinderboerderij zijn grijze, gedomesticeerde ezels met een Sint Andrieskruis of aalkruis. Dat is een donker gekleurde streep in de vacht over de volledige lengte van de rug die op de schoft een kruis vormt met strepen die aan weerszijden afdalen in de richting van de voorpoten.

Volgens Danny Bertels zijn er in Vlaanderen teveel ezels. Daarom is hengst Fille verhuisd naar elders. Bertels: “Voorlopig houden we het bij moeder en dochter en nog een andere merrie die we hier al enkele jaren hebben.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain Shower
06:3720:45 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 23km/h WSW
Humidity: 90%
Pressure: 1011.85mbar
UV index: 0

(advertenties)