Select Page

Artistieke campagne zonder medeweten van de partij

Artistieke campagne zonder medeweten van de partij

Fotograaf Bob Reijnders uit Deurne zat met enkele vrienden te praten over de matte en negatieve verkiezingscampagne. Hun besluit was: “Dat kan beter”. En het werd beter. Stukken beter.

“Het was een gezellige avond op een terrasje. We zaten met vrienden samen en hadden het hoofdstuk politiek aangesneden. We vonden allemaal dat de verkiezingscampagne een matte bedoening was. En altijd maar tegen de andere partijen. We besloten het gesprek dat we dat beter konden en begonnen gelijk te ‘brainstormen’ hoe dan wel.” aldus Bob Reijnders. De fotograaf gaat verder: “We kwamen overeen om zelf een campagne uit te werken en die op te hangen aan Meyrem Almaci (Groen). Toegegeven, we zaten op dat terras met hoofdzakelijk sympathisanten van het groene boegbeeld. Wij vinden haar een vrouw die staat voor een ander beleid en die moedige beslissingen durft te nemen.” De vrienden stelden een lijstje op met kwaliteiten die zij ook toeschreven aan Almaci en zochten dan mensen die bij die eigenschap op de foto wilden. Ze houden op hun beurt een foto van Almaci vast. Reijnders lacht: “We hebben de hele campagne uitgevoerd zonder medeweten van de partij Groen.”

De campagne schiet torenhoog tussen alle lopende campagnes uit. De foto’s zijn artistiek geslaagd, ze leggen de focus op subtiele wijze op de kenmerken van Meyrem Almaci. De lay-out, van de hand van Jan Vertongen, is prachtig en versterkt het opzet. Een verademing bij de bagger die de laatste weken in de sociale media werd uitgekieperd. Reijnders: “We wilden uitdrukken wat ons verbindt en niet wat ons verdeelt. We zochten mensen die mooi paste bij een bepaalde eigenschap. Het leuke van deze onderneming was dat mensen zichzelf kwamen aanbieden.” Reijnders roept iedereen op die voor een opbouwende politieke campagne gaat één foto te delen op Facebook: “Stuur een mailtje naar bob@bobreijnders.com en ik zend een nieuwe foto.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)