Select Page

AZ Monica danst de Jerusalema challenge

AZ Monica danst de Jerusalema challenge

Momenteel wordt de Ultratop in Vlaanderen aangevoerd door het liedje ‘Jerusalema’. En daar hoort een dansje bij.

Geen ‘gewone’ middagpauze voor de medewerkers van AZ Monica vorige donderdag. Het ziekenhuis werd even omgedoopt tot dansvloer. Meer dan 100 collega’s gingen samen de Jerusalema Challenge aan. Een ludieke manier om de samenhorigheid die ze tijdens de coronacrisis voelden in het ziekenhuis, verder te zetten. Wie het filmpje wil zien en verspreiden, kan dat hier: https://youtu.be/robDhhDITB4

De zomerhit van 2020 is met stip ‘Jerusalema’ van Zuid-Afrikaanse dj en producer ‘Master KG’. Het is een soort exotische houseversie van een traditioneel Zuid-Afrikaans gospelliedje. Toen ergens in Angola een groepje jongeren onder de naam ‘Fenomenos do Semba’, tijdens hun lunch, met heupwiegende bewegingen en huppelende benen, er een dansje op ‘placeerde’ en het filmpje op het wereldwijde net gooide, was een nieuwe rage geboren. Het filmpje veroverde stormenderhand het internet en over de hele wereld dansten groepen mensen, al dan niet met een bord in de hand, het dansje na. Tot zelfs hier in Deurne.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)