Select Page

Mini-affiches met een grote boodschap

Mini-affiches met een grote boodschap

Nog één week en we trekken met zijn allen naar de stembussen om een nieuw Vlaams, Belgisch en Europees Parlement te kiezen.

Alle politieke partijen doen hun best om de onbesliste kiezer te overtuigen. De campagne verloopt echter tot nog toe een beetje mat. Nu ook de grote verkiezingsborden uit het straatbeeld zijn verdwenen, is de zichtbaarheid van de verkiezingsstrijd op het openbare domein beperkt tot raamaffiches en soms ook folders op de markt. De strijd wordt vooral op de sociale media gevoerd. Daarbij wordt helaas vaak op de man in plaats van op de bal gespeeld.

Een bewoner van Deurne Zuid voert nu een bewustmakingscampagne om verstandig te kiezen en heeft zelf ieniemienie affiches ontworpen, ongeveer 10 op 5 cm. Hij of zij plakt ze op deuren en banken in het Boekenbergpark. Op de mini-aanplakbiljetten staan slogans zoals “Een warme samenleving is de beste samenleving voor een cool klimaat! Kies verstandig!”. Of ook: “De opwarming van de aarde is een probleem, maar de kille samenleving is dat ook! Kies verstandig.” Of een doordenker zoals: “Als iemand kwaakt als een eend, loopt als een eend, is het waarschijnlijk een eend, toch? Kies verstandig!”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)