Select Page

Straten in Deurne liggen er weer proper bij

Straten in Deurne liggen er weer proper bij

Gisteren was het in Antwerpen Lentepoets. In Deurne deden er meer dan 130 straten mee.

Tijdens de jaarlijkse Lentepoets maken Antwerpenaars samen met hun buren de straat of buurt proper. Ze poetsen de stoep, gevel of straatmeubilair. Als een teken van appreciatie krijgen ze van de stad een bloembak om op de vensterbank te zetten. Bovendien krijgen de deelnemende buren ook nog eens een lunchbox vol lekkers aangeboden om de Lentepoets op een gezellige wijze af te sluiten. In Deurne deden meer dan 130 straten mee. Al moesten buren soms noodgedwongen uitwijken onder een luifel of in een garage omdat de regen roet in het eten kwam strooien. Maar dat verhoogde enkel maar de samenhang. En laat dat nu naast een propere straat de bedoeling van de Lentepoets zijn.

(Foto’s: Christophe Marrecau)

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)