Select Page

Marathonlopers doorkruisen Deurne

Marathonlopers doorkruisen Deurne

Vandaag werd de stad overgenomen door de lopers. Ruim 38500 sporters hadden hun spikes aangetrokken. 3200 ervan liepen doorheen Deurne.

De Antwerp 10 Miles & Marathon is hét nationale loopevenement bij uitstek met deelnemers uit alle hoeken van het land. Na de buitengewoon warme editie van 2018 kregen de lopers dit jaar frissere weersomstandigheden voorgeschoteld die ideaal loopweer vormden. Daardoor vielen er dit jaar geen noemenswaardige medische interventies te noteren. De 3200 lopers die present tekenden voor de marathon, liepen ook door Deurne. Stipt 1.30 u na de start stak Willem Van Schuerbeeck in de Lanteernhofstraat de districtsgrens over. Hij had er dan al 27 km opzitten. 50 minuten later zou hij als eerste op de Grote markt finishen. Een snel rekensommetje leert dat hij de marathon tegen 18 km per uur heeft gelopen. De eerste vrouw was Astrid Verhoeven.

Vanaf volgend jaar verhuist de marathon naar het najaar. In 2020 – 100 jaar nadat de Olympische Spelen werden gehouden in Antwerpen – zal de eerste marathon ‘nieuwe stijl’ op 12 september op een gloednieuw parcours gelopen worden. Of de lopers dan ook Deurne zullen aandoen is even afwachten.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)