Select Page

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris heeft een kleine voetafdruk

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris heeft een kleine voetafdruk

Deurne heeft met Tjerk Sekeris (N-VA) de burgemeester met de kleinste ecologisch voetafdruk van de provincie. En scoort als district ook goed in de strijd tegen de klimaatsverandering.

In maart 2018 daagde de provincie Antwerpen haar gemeenten en inwoners uit om mee te strijden voor het klimaat en tegen elkaar. In De Klimaatstrijd, een digitale challenge in de gratis For Good app, behaalden de inwoners met de kleinste ecologische voetafdruk de beste punten. De resultaten van de inwoners werden per gemeente/district verrekend en weerspiegelden de vorderingen van hun gemeente.

Als inwoner hoefde je enkel de app ‘For Good’ te downloaden op je smartphone en de challenge te aanvaarden om deel te nemen. Deze app hield de persoonlijke CO2 uitstoot bij op basis van drie thema’s: voeding, transport en energie. In de app en in de challenge kreeg je tips over hoe jij je ecologische voetafdruk kan verkleinen. Wat minder vlees eten bijvoorbeeld. Of de auto een dagje thuislaten en met de fiets naar de bakker gaan.

Op 10 maart werd de Klimaatstrijd afgesloten. 69 gemeenten en districten  uit de provincie Antwerpen deden mee aan deze strijd. Deurne behaalde een eervolle zevende plaats. Districtsburgemeester deed het nog beter. Sekeris: “Ik vond het belangrijk om deel te nemen, en eindigde als burgemeester met de ‘kleinste ecologische voetafdruk’ van de provincie Antwerpen.”

Foto: Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (rechts) in gesprek met de burgemeester van Borsbeek Dis van Berckelaer. (Foto: Koen Fasseur)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)