Select Page

Een boek vol ochtendvruchtjes

Een boek vol ochtendvruchtjes

Elke zaterdag serveert Gazet van Deurne een column van Seven. Bij het begin van dit nieuwe jaar doet onze huiscolumnist er een schepje bovenop. Seven heeft een nieuwtje dat hij eerst wil delen met de lezers van deze nieuwsblog. Zijn stukjes worden uitgegeven in een boek.

Seven is een vroege vogel. Vaak is hij om 4 u in de ochtend al wakker en dan zet hij zich met een kopje koffie aan zijn schrijftafel. Hij ziet in zijn gedachten beelden verschijnen die hij dan neerpent. Die publiceert hij als ‘ochtendvruchtjes’ op zijn eigen facebookpagina. Nu heeft hij, na lang aarzelen, zijn stukjes verzameld in een boek ‘Ochtendvruchtjesontbijt op bed‘. Seven: “Ik heb lang getwijfeld omdat er al zoveel boeken worden gepubliceerd. Maar mijn volgers op de sociale media vragen telkens weer om mijn ochtendvruchtjes te publiceren. Dan kunnen ze mijn columns na een poos opnieuw lezen.” Bovendien leerde Seven een uitgeverij kennen die enkel de boeken drukt die worden verkocht. Seven: “Print on demand.  De uitgeverij maakt het boek drukklaar maar begint pas te drukken als er een koper is. Ik hoef zelf geen 100 exemplaren afnemen om dan bij vrienden en kennissen te gaan leuren.”

Om zijn boek voor te stellen houdt Seven eind januari- begin februari een ‘Tour de Flandre’. Hij reist dan met de trein kriskras door Vlaanderen om dan ergens in een afgesproken plaats een uurtje voor te lezen uit zijn eigen werk. Seven is niet aan zijn proefstuk toe: “Ik heb vroeger ook al getoerd. Dan las ik voor over de liefde.” Wie zijn boek wenst te kopen, kan dat online doen. De schrijver zal buiten zijn eigen exemplaar, geen boeken meebrengen. Seven blikt al vooruit: “Ik speel met de gedachte om ook de stukjes die ik voor Gazet van Deurne schrijf, te bundelen.”

Maar wie is Seven eigenlijk. Onze huiscolumnist verbergt zich doorgaans in een waas van geheimzinnigheid maar wil voor de gelegenheid een tipje van de sluier oplichten: “Ik ben ongeveer 60 jaar, ben afkomstig uit Oost-Vlaanderen maar woon ondertussen al acht jaar in Deurne. Ik ben een voetbalscheidsrechter en schrijven staat centraal in mijn leven. En dit sinds juffrouw Marleen in de lagere school zei dat ik mooie opstellen schreef.” Dat schrijven heeft lange tijd op een laag pitje gestaan. Maar dan liep hij iemand tegen het lijf die zijn muze is geworden. Seven: “En sindsdien is het schrijven zo vanzelfsprekend.” Seven heeft zijn eigen facebookpagina ‘Seven Seven’: “Daarop publiceer ik mijn ochtendvruchtjes. Ik wissel die af met quotes om over na te denken, cartoons die ik zelf bewerk en foto’s van Muizeke en Slurf.”

www.facebook.com > Seven Seven

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)