Select Page

Wisselvallig Spartans laat 2 gezichten zien…

Wisselvallig Spartans laat 2 gezichten zien…

Een warme zaterdag in April was een aangenaam kader om de 2 nederlagen van vorig weekend door te spoelen. Althans dat dacht menig Spartaan dan toch…

Tegenstanders van dienst dit weekend waren Royal Greys en de thuiswedstrijd begon in ieder geval zoals verwacht.

Alhoewel Spartans-starter Anderson Gerdel (10so) een aarzelende start nam op de heuvel, met 12 hits in 9 innings en ondanks 10 strike-outs toch een on-Anderson prestatie afleverde, was het toch Spartans dat in de 1e inning meteen een run op het bord kon zetten tegen Greys-werper Luis Torres ( 7so ). 1-0

De derde inning zag Greys echter met 3 hits op gelijke hoogte komen en zo de druk weer bij Spartans leggen (1-1). Gelukkig zagen we de Spartanen in de gelijkmakende slagbeurt 4 hits slaan en profiterend van enkele doorgeschoten ballen bij Greys-catcher Jonathan Linares 5 runs op het bord zetten (6-1). Eindelijk wat ademruimte voor de Spartanen die nu duidelijk iets meer ontspannen konden gaan spelen.

Terwijl Anderson meer grip op de wedstrijd kreeg en Greys ondanks meerdere hits niet kon scoren viel ook de Spartaanse aanval stil. Ook tegen Greys-reliever Rafael Duran kon Spartans de voorsprong niet vergroten. Daarvoor werden er aan beide kanten teveel lopers op de bases achtergelaten (8 voor Spartans en 10 voor Greys).

De wedstrijd vorderde dus naar de 9e inning met nog steeds een 6-1 stand op het bord. Greys probeerde nog terug in de wedstrijd te komen maar met een mooie double-play in de laatste slagbeurt kon Spartans de eerste overwinning van het seizoen op zak steken.

Met goede moed dus naar Zondag voor de uitwedstrijd in Merksem.

Met de eerste win op het bord was een goed resultaat weer noodzakelijk. Dat zou echter (alweer) anders uitdraaien dan verwacht.

Al in de eerste inning kon de thuisploeg op voorsprong komen met 2 hits tegen Spartans-starter José Larrinaga ( 1so) die geen grip kreeg op de Greys-aanval (1-0). 9 hits in 3 innings en 4 runs verder werd José vervangen op de heuvel door Sharlon Lebacks ( 0so). Het scenario van vorige Zondag op Hoboken Pioneers (11-1 in 7 innings) leek zich zo te herhalen.

Ondertussen hield Greys-starter Eder Hernandez ( 7so) de Spartanen uitstekend in bedwang. Hij zou uiteindelijk maar 3 hits toestaan in de volledige wedstrijd en een eenzame run in de 4e inning incasseren en dan nog na een fout van de verdediging (4-1).

Ook Sharlon, na 2 innings vervangen door Nabil Tauil (1so) konden de ontketende Greys-batting niet onder controle krijgen en de slagenregen die volgde resulteerde in een 18 hits en 16 runs puntenfestival voor de Merksemnaren (16-1).

Alweer een ontnuchterend en zwaar verlies dat voor alle Spartanen een forse ‘wake-up call’ zou moeten zijn. Als regerend kampioen met een troosteloze 1 op 4 beginnen aan wat een loodzwaar seizoen belooft te worden is niet meteen de start die iedereen verhoopt had.

Het is uiteraard nog vroeg maar met 2 thuiswedstrijden tegen Mont-Saint Guibert Phoenix  ( het vroegere Louvain La Neuve ) op het programma (Zaterdag en Zondag 15u30) wordt het stilaan tijd dat de Spartans-machine in een hogere versnelling schakelt en zo de trein weer op volle toeren laat draaien!

Silver League: Softball Dames nemen een mooie start.

Na het successvolle vorige seizoen zijn ook onze ladies er weer aan begonnen. Met een toch licht gewijzigde kern en een aantal nieuwkomers wordt er zonder grote ambities aan het seizoen begonnen.

De gewijzigde competitiestructuur waarin enkel de eerste 2 van 2SD naar de Silver League overgaan zijn de plaatsjes duur geworden. Reken daar ook nog nieuwe teams uit Doornik (Celtics), Giants (Heist-op-den-Berg) en Bergen (Athletics) waarvan de sterkte niet gekend is en het is dan ook duidelijk dat de dames wedstrijd-per-wedstrijd zullen moeten aanvatten.

De eerste wedstrijd, die door een toernooi op eigen terrein, op verplaatsing bij nieuwkomer Giants werd gespeeld zou al meteen een mooie uitdaging worden.

Onze dames startten vol vertrouwen en kregen meteen grip op de Giants-pitcher wat resulteerde in een vroege voorsprong die ze niet meer zouden weggeven. De eigen pitching met starter Lynn en reliever Dinah leverden uitstekend werk om de Giants-aanval stil te leggen. Geruggesteund door stevige batting was de eindstand van 2-13 in 4 innings geenszins overdreven!

Een prima start voor het jonge geweld! Geen druk en uitgaan van de eigen sterkte is de boodschap!

Pit De Bens

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)