Select Page

Jongens met nepwapens zorgen voor ongerustheid

Jongens met nepwapens zorgen voor ongerustheid

Vanmiddag kreeg de politie verschillende meldingen van twee verdachte jongeren die gewapend rondliepen in de Koudebeekstraat.

De politie nam geen enkel risico en er stuurde verschillende interventieteams ter plaatse. De gewapende jongeren zouden zich verstopt hebben achter een prieel aan het einde van de Corneel Franckstraat. De snelleresponsteams kregen vlug zicht op de situatie en vroegen bijstand van bijkomende eenheden van de arrestatie-eenheid. De jongeren hadden een geweer van het type automatisch oorlogswapen in de hand. Gezien het risico bij vuurwapengevaarlijke situaties, bereidden de politieagenten zich voor op het ergste en werd speciale bewapening en bescherming boven gehaald. De jongeren werden gedwongen om hun wapen op de grond te leggen en werden meteen overmeesterd en geboeid. Het wapen van de twee jongens bleek nep. Het waren speelgoedwapens die sterk gelijken op automatische oorlogswapens. De twee knapen van 13 en 14 jaar hadden niemand bedreigd en konden na een strenge vermaning beschikken.

De Antwerpse politie waarschuwt: “Laat speelgoedwapens thuis! Gezien het onderscheid, zeker van op afstand of in het donker, niet te maken valt tussen een echt en een nepwapen, zal er altijd van uitgegaan worden dat de situatie werkelijk gevaarlijk is. Bij de minste dreiging, zal de politie dan overgaan tot het gebruik van de eigen middelen. Jaag mensen geen schrik aan en lok geen levensgevaarlijke situatie uit. Toon nepwapens nooit in het openbaar.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)