Select Page

85 Japanse kerselaars in een straat

85 Japanse kerselaars in een straat

De lente woedt momenteel in alle hevigheid. Voorjaarsbloemen en fruitbomen staan volop in bloei. Een straat springt hierbij in het oog.

De straat waar je nu zeker eens moet doorlopen, is de Cornelissenlaan in Deurne Centrum. Zij ligt tussen de Collegelaan en de Hooftvunderlei en loopt langs kasteel Sterckshof. Wat deze straat deze dagen zo opmerkelijk maakt, zijn de tientallen Japanse kerselaars die een weelderige bloesem hebben. De straat, vernoemd naar wijlen Jozef Cornelissen, voorzitter van de provinciale commissie voor folklore en geschiedenis, is blijkbaar geconcipieerd als een laan met een dubbele bomenrij aan weerskanten. Maar de bomenrijen zijn niet volledig meer. Aan de kant van kasteel Sterckshof zijn er parkeerplaatsen aangelegd en aan de andere kant zijn er doorsteken naar het grote grasveld van het Rivierenhof gemaakt. Toch staan er nog 85 Japanse kerselaars. En dat promoveert deze dagen de straat tot blikvanger.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)