Select Page

Jong leven in het park

Jong leven in het park

De lente brengt nieuw leven in het park. Bomen krijgen bladeren, vogels nestelen en kleine zoogdiertjes krijgen jongen.

Op zondag 28 april kan je onder begeleiding van een natuurgids in het Rivierenhof op zoek gaan naar jong leven in het park. Maar Gazet van Deurne heeft niet zo lang gewacht. Dank zij een alerte bezoeker konden we een zwaan spotten op haar nest. Sinds 2013 hebben deze statische vogels na jaren afwezigheid hun weg terug naar dit provinciale groendomein gevonden. In 2015 heeft het Rivierenhof ook een koppel zwanen vanuit het stadspark geadopteerd. In datzelfde jaar kwam eveneens een zwarte (Australische) zwaan op de spiegelvijver neergestreken maar helaas viel die het jaar daarop ten prooi aan een vos. Al die jaren hebben de vogels met wisselend succes gebroed. En nu is het weer zover.

Wie graag wil meestappen met de gegidste wandeling, wordt verwacht om 10u aan kasteel Rivierenhof, Parkweg in Deurne. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht via https://www.eventbrite.be. Meer info bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)