Select Page

Actie van de PVDA op de Herentalsebaan was onnodig

Actie van de PVDA op de Herentalsebaan was onnodig

De actie van de PVDA eergisteren om een fietssuggestiestrook op en een knip van de Herentalsebaan te eisen wekt bij een aantal mensen toch wel wat verwondering op.

Ernst Greeve, bedrijfsleider van Beeckman Dier Tuin Deco, die in de stuurgroep ‘Heraanleg Herentalsebaan’ zit, begrijpt de zin van de actie niet goed. Greeve: “Het voorstel om tussen de tramsporen een fietsstrook met symbolen zichtbaar te maken, is ondertussen al aangenomen. Dat zou de PVDA toch moeten weten? En het voorstel om doorgaand verkeer uit de straat te weren is al de facto gerealiseerd door de dubbele tramhaltes die vertragend werken.” De handelaars pleiten wel om duidelijk te stellen dat de nieuw aangelegde straat zone 30 is, ook voor trams. Greeve: “20 tot 25km/u zou nog beter zijn.”

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) wijt de actie aan pre-electorale koorts: “De PVDA heeft nooit een initiatief genomen om de straat eenrichtingsverkeer te maken toen het nog kon.” De straat is niet aangelegd als een eenrichtingsstraat omdat zij een aanrijroute is voor brandweer en spoeddiensten van het ziekenhuis. Sekeris: “Het schilderen van fietsemblemen tussen de tramsporen werd eerst afgeschoten door de verkeerspolitie. Het districtscollege is dan, met de opmerkingen van de fietsersbond, opnieuw naar de verkeerspolitie gegaan die uiteindelijk schoorvoetend akkoord is gegaan. De emblemen worden eerdaags aangebracht. Aan het kruispunt met de Waterbaan, ter hoogte van ijssalon De Pinguïn, komt ook nog een opstelstrook voor fietsers.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)