Select Page

WZC De Tol wordt opvangcentrum voor zeelui in quarantaine

WZC De Tol wordt opvangcentrum voor zeelui in quarantaine

Het Woonzorgcentrum De Tol wordt voortijdig gesloten. Een geplande verhuis van de bewoners naar een nieuw WZC op Eksterlaar zal vervroegd worden uitgevoerd. En met een omweggetje. De Tol wordt een opvangcentrum voor zeelui in quarantaine.

Het was al langer aangekondigd: de bewoners van WZC De Tol zouden in de toekomst verhuizen naar een nieuw tehuis op het Eksterlaar. Het gebouw daar zal in 2022 klaar zijn. Maar deze middag verklaarde Johan De Muynck, directeur Zorgbedrijf Antwerpen, op ATV dat de sluiting van het WZC versneld zal worden uitgevoerd en al zal plaats vinden in de volgende weken. De residenten zullen eerst naar de overkant, naar WZC Europasquare, trekken in afwachting van een definitieve verhuis naar het Eksterlaar.

Het gebouw waarin het ouderencentrum tot nu toe was gevestigd, zal dan een opvangcentrum worden voor zeelui die in quarantaine moeten. Momenteel zitten die nog her en der verspreid over de stad. Volgens directeur de Muynck is het makkelijker om die zeelieden op een plek samen te brengen. Deze bestemming zal een jaar tot anderhalf jaar aanhouden. Voor wie zich zou afvragen waarom de matrozen niet naar het Internationale Zeemanshuis aan de Falconrui gaan, dat gebouw werd in 2013 gesloopt.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4621:50 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 21km/h SW
Humidity: 74%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)