Select Page

Buurderij verwelkomt de lente met proeverij en gevulde boodschappentas

Buurderij verwelkomt de lente met proeverij en gevulde boodschappentas

“Daar is de lente, daar is de zon / bijna – maar ik denk dat ze weldra zal komen-, …” zingt Jan De Wilde.

Op 21 maart is het begin van de astronomische lente. Nu ja, dat leerde we zo op de school. In werkelijkheid kan er al eens een dag verschil op zitten. Maar niet getreurd, buurderij Gitschotelhof houdt het bij 21 maart. En verwelkomt het nieuwe jaargetijde met een proeverij. Alle boeren en producenten brengen een traktatie mee. Als appreciatie dat mensen rechtstreeks bij hen aankopen. En om hun producten eens uit te testen. Bovendien verloot de buurderij onder de deelnemende buren ook nog eens een Boeren & burentas gevuld met producten van de boeren.

Een Buurderij is een plaats waar lokale boeren hun producten (groenten, fruit, vlees, zuivel, huisbereide producten,…) aanbieden. Alle buren, consumenten en geïnteresseerden kunnen een aantal dagen op voorhand online bestellen en deze bestelling vervolgens afhalen in de Buurderij. Dat gebeurt wekelijks. Buurderij Gitschotelhof vindt onderdak in het gelijknamig Woonzorgcentrum. Bestellen kan tot dinsdagnacht. Afhalen gebeurt op donderdag van 16.30u. tot 18.00u. Wie wil meedoen kan het aanbod van de verschillende boeren en producenten vinden op www.boerenenburen.be. En ga dan naar buurderij Gitschotelhof.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)