Select Page

Verjaardagsfeest tussen de vissen

Verjaardagsfeest tussen de vissen

De ‘Nijverheidskring Merksem, Schoten, Deurne’ bestaat 120 jaar en vierde zijn verjaardag in stijl: tussen de vissen van het aquarium van de Zoo van Antwerpen.

De Nijverheidskring vertegenwoordigt, beschermt en verdedigt naar eigen zeggen: “de sociale en economische belangen van de Handel en Nijverheid in de gemeenten Merksem, Deurne en Schoten.” De kring groepeert momenteel een 90-tal bedrijven. Toen het gemeentebestuur van Merksem op 15 mei 1899 het industriepark aan de toenmalige Kempische Vaart overnam van Eugeen Meeùs, was dat de aanleiding voor de bedrijven aan het water om zich te verenigen in de ‘Algemeene Vereeniging der Nijveraars van Merxem’. In 1920 werd de benaming veranderd in ‘Nijverheidsvereeniging van Merxem’ en later omgedoopt tot ‘Nijverheidskring Merksem, Schoten, Deurne’. Eergisteren werd de 120ste verjaardag gevierd met een Aquarium Dinner in het prachtige kader van de Antwerpse Zoo.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)