Select Page

De enige baby- en kinderkledingwinkel in de wijde omtrek

De enige baby- en kinderkledingwinkel in de wijde omtrek

Op de Herentalsebaan opende een nieuwe winkel de deuren: Baby- en kinderspeciaalzaak Thilo.

Nu ja, helemaal nieuw is baby- en kinderspeciaalzaak Thilo ook weer niet. 9 jaar geleden begonnen Hilde Loyaerts en Kristof Leffelaer een winkel van kinderkleding in de Sint Rochusstraat. Een naam was gauw gevonden: Thi van zoontje Thibe en Lo van dochter Lore. Toen op de Herentalsebaan Kiki’s Candy Shop er voorgoed mee ophield, zagen de twee jonge ondernemers nieuwe kansen. In de oude winkel hadden ze enkel plaats voor kleding, nu kunnen ze er ook babyartikelen bijnemen.

Hilde Loyaerts:”Eigenlijk is het een oude droom. Wij willen een kinderwinkel die anders is dan wat de grote ketens aanbieden. Met een grotere verscheidenheid die zich richt naar ieders beurs. Dat kunnen producten zijn van bekende merken maar wij hebben ook een aanbod van kleine merken die net iets anders zijn. Wij gaan ook voor kwaliteit en hebben eveneens milieuvriendelijke producten. Zoals rugzakjes die geproduceerd zijn van gerecycleerde petflessen of T-shirtjes gemaakt uit biokatoen.” Kristof Leffelaar voegt er aan toe: ”Met het wegvallen van Prémaman en Bjork zijn wij zowat de enige baby- en kinderwinkel in de ruime omgeving.”

Het ondernemersechtpaar wil ook inzetten op service. Loyaerts: “Wij werken met geboortelijsten en helpen de toekomstige ouders bij het samenstellen ervan. Ook andere klanten zullen we bijstaan. Niet alles wat we verkopen staat uitgestald. En we pakken de gekochte goederen in tot mooie cadeautjes.” Leffelaer gaat verder: “We hebben eveneens een onlinewinkel. Mensen kunnen vooraf al eens kijken en vergelijken. En daarna kunnen ze ofwel naar de winkel komen ofwel de aankoop laten opsturen.”

De jonge ondernemers hebben een volle dagtaak aan hun winkel. Het samenstellen van de collectie, het onderhoud van de winkel, de boekhouding, … Maar ze kijken de toekomst optimistisch tegemoet en hopen dat nu de Herentalsebaan is vernieuwd, er nog andere winkels zullen volgen. Loyaerts: “Wat er zeker terug zou moeten komen, is een winkel van suikerbonen en snoep.” “En een viswinkel” vult Leffelaer aan.

Baby- en kinderspeciaalzaak Thilo. Herentalsebaan 258, Deurne. www.thilo.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. S

    De melding ´zowat de enigste babywinkel in de ruime omgeving ´ is toch wel zeer fout! 2Km verder ligt 1 van de langst bestaande babywinkels in heel Antwerpen.
    Baby’s…Shop op de Hooftvunderlei 11 te Deurne is er al bijna 40 jaar.
    En word nog steeds door dezelfde familie gerund.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)