Select Page

IJsbaan Ruggeveld blijft gesloten om veiligheidsredenen

IJsbaan Ruggeveld blijft gesloten om veiligheidsredenen

Op de gala-avond van kunstschaatsclub AKR werd een probleem met een dakspant van de ijsbaan vastgesteld. Waardoor het gebouw stande pede werd ontruimd.

Een ingenieursbedrijf onderzocht ondertussen het dak uitvoerig. De ingenieurs stelden onomkeerbare schade aan de dakconstructie vast. Daarom blijft de ijsbaan om veiligheidsredenen gesloten. Het gebouw werd met een hekwerk hermetisch afgesloten. Sporting A is op zoek naar alternatieven en oplossingen, zodat de sportclubs die van de ijsbaan gebruik maken hun werking verder kunnen ontplooien in afwachting van de nieuwe ijsbaan. Voor deze nieuwe ijsbaan loopt een procedure voor de bouw en exploitatie.

De zoektocht naar nieuw ijs was en is geen sinecure. Woordvoerder van de Antwerp Phantoms, Christian Pierre geeft een overzicht voor zijn club: “Voor dit seizoen zullen trainingen voor alle reeksen doorgaan bij andere clubs. De uitwedstrijden worden gespeeld en de thuiswedstrijden enkel als het een verschil in de ranking zou kunnen maken. Dan wijken we naar een andere club uit. Een twintigtal thuiswedstrijden zal bijgevolg niet worden gespeeld. Dat komt door budgettaire redenen want door de sluiting missen we uiteraard inkomsten.” En hoe moet het verder met het 7de Indoor Pond Hockey Classic? Christian Pierre: “Dat was een echte bekommernis. 36 teams uit verschillende landen, waarbij de Noren en Zweden reeds hun vliegtuigtickets hadden gekocht. We zijn koortsachtig gaan zoeken om de Pond te verplaatsen en ik denk een locatie te hebben gevonden.”

Ook op langere termijn moet een oplossing worden gevonden. Christian Pierre: “Er komt een tijdelijke ijspiste om de bouwtijd van de nieuwe te overbruggen. De stad is op zoek naar een geschikte locatie. Hopelijk kunnen we in september opnieuw aan de slag.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)