Select Page

Vernieuwde looppiste is terug open

Vernieuwde looppiste is terug open

De atletiekpiste van Park Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan kreeg het afgelopen jaar een grondige renovatie.

De piste wordt intensief gebruikt door meer dan 1500 leden van drie atletiekclubs (Antwerp Athletics, Beerschot Vrienden Atletiek Club en Brabo Atletiekclub). Daarnaast staat ze gratis ter beschikking voor individuele lopers wanneer er geen clubs of scholen sporten. De renovatie kostte bijna 1,2 miljoen euro, waarvan Sporting A het grootste deel voor zijn rekening nam. Vlaanderen gaf een subsidie van 260.000 euro.

De stad verving de volledige toplaag van de piste aan de Ruggeveldlaan, zodat ze voldoet aan de eisen van de atletiekbond. Ook de goten en de bestrating rondom en de borstwering werden vernieuwd. Het ontharden van de buitenranden zorgt dan weer voor een betere waterbuffering bij hevige regenval. Bovendien is het systeem voor tijdsregistratie vernieuwd, en zal dat in de toekomst vanop afstand aangestuurd kunnen worden.

Districtsschepen voor sport Elke Brydenbach (N-VA) is tevreden: “De renovatie van de atletiekpiste is de kers op de taart van de ontwikkeling van Park Groot Schijn. Nadat eerst het speelbos, de sportkamer, het zwembad en de schaatsbaan werden gerealiseerd kregen onze atletiekclubs een nagelnieuwe tartanpiste. Behalve door de clubs zal deze piste ook gebruikt kunnen worden door heel wat recreatieve lopers, met als eerste belangrijke afspraak de Rivierenhofloop op 21 mei”.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 10°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 49%
Pressure: 1021mbar
UV index: 1

(advertenties)