Select Page

“Ons sociaal project met jongeren staat centraal in de bespreking”

“Ons sociaal project met jongeren staat centraal in de bespreking”

Vanavond op de nieuwjaarsreceptie van voetbalclub Olympic Pirates Deurne-Borgerhout zal voorzitter Benny Van Loon de plannen van samenwerking met voetbalclub Rochus toelichten.

De twee voetbalploegen Rochus Deurne en Olympic Pirates Deurne-Borgerhout gaan vanaf volgend seizoen samenwerken. Dat wilde voorzitter Benny van Loon vanavond aan de leden van zijn voetbalclub melden. Maar hij werd in snelheid gepakt door de media die een ronk hadden opgevangen. Van Loon: “Het idee om te fusioneren is al in het verleden geopperd. Maar nu stonden de sterren gunstig om de stap te zetten. Eigenlijk was er een convergentie tussen Rochus die een sterke eerste ploeg heeft en onszelf met een breed uitgewerkte jeugdwerking. Wat Olympic Pirates uiteindelijk over de streep heeft getrokken is dat we voor onze jeugdwerking meer vrijwillige medewerkers nodig hebben. Bij een samenwerking zullen een aantal mensen op een andere wijze kunnen worden ingezet.”

Begeleiding ook naast het voetbalveld

Een breekpunt in een samenwerking was voor Benny Van Loon het sociaal project dat Olympic in 2016 met City Pirates heeft opgezet. Van Loon: “Dit is zo belangrijk voor ons dat het een voorwaarde was om samen te werken. Het bleek geen probleem te zijn.” Het project behelst een ruimere opvolging van de jeugdspelers dan enkel op het sportieve vlak. Van Loon: “Wij zitten met een heel divers publiek en daar willen wij op inspelen. We zijn begonnen met huiswerkbegeleiding en daarna kwam daar ook nog eens de activiteit ‘digitale helden’ bij waarbij wij jongeren computerkennis meegeven. Wat wij beogen is onze spelertjes een betere toekomst te bieden.” Benny Van Loon wil die omkadering nog versterken: “Wij zouden graag veel meer op huisbezoek gaan bij onze spelers thuis. We hebben al gezien dat sommigen onder hen in erbarmelijke omstandigheden leven. Dat willen wij meehelpen verbeteren. En we willen jongeren ook nog aan andere activiteiten laten meedoen.”

De nieuwe generatie van morgen

Benny Van Loon vertelt gedreven verder: “We betrekken de scholen hierin en we merken dat de schoolprestaties voor veel van onze spelers verbeteren. En we willen de ouders helpen. We hebben in het verleden al een aantal werkloze vaders die als hier migrant zijn aangekomen naar een firma geleid die technische opleidingen geeft. En met resultaat.” De voorzitter van Olympics Pirates hoopt na de fusie deze werking, in overleg met City Pirates, nog sterker te kunnen uitbouwen. En dat de zoektocht naar sponsoring vlotter zal verlopen. Van Loon: “Uiteindelijk zullen deze jongeren over een aantal jaren de stad in handen nemen. Zij zijn de technici, ambtenaren, leerkrachten, ondernemers, verpleegkundigen, politici,… van morgen. We kunnen ze maar beter heel goed voorbereiden.”

Foto: Olympic Pirates Deurne-Borgerhout als kampioen 4de Provinciale B

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)