Select Page

Phantoms start BVB-campagne met beperkte voorbereiding

Phantoms start BVB-campagne met beperkte voorbereiding

Aangezien de tijdelijke ijspiste nog in opbouw is, startte Antwerp Phantoms afgelopen weekend met een beperkte voorbereiding aan de Beker van België campagne.

De Antwerpenaren vertrokken zaterdag 28 september naar Leuven om het op te nemen tegen de Chiefs. In de eerste periode wordt gelijk tred gehouden met de thuisploeg. Phantoms slaagt er zelfs in de leiding te nemen vroeg in de tweede periode via Anton Johansson. Aan het eind van de tweede periode kan Chiefs echter tweemaal scoren. In de laatste periode is de vermoeidheid bij Phantoms duidelijk te merken en knalt Leuven nog driemaal de puck tegen de Antwerpse netten. Eindscore: 5-1 (0-0; 2-1; 3-0).

Head Coach van Antwerp Phantoms Gert Peeters relativeert. “Veertig minuten hebben we meegespeeld met de tegenstander, tien minuten zelfs de wedstrijd geleid. Conditioneel moeten we de derde periode jammer genoeg afhaken. Door de welgekende omstandigheden hebben we voorlopig amper kunnen trainen op het ijs en dat merk je dan bij een eerste competitiewedstrijd. Niettemin hebben we collectief een goede prestatie neergezet. We hebben met Neil Bruyninckx een sterke goalie tussen de palen in actie gezien, wat toch heel belangrijk is. Nu gaan we verder werken naar volgend weekend toe. In principe kunnen we vanaf 1 oktober het ijs van onze tijdelijke piste testtrainen. Het geloof in eigen kunnen zit er zeker in. Heel veel positieve energie en teamspirit, wat toch wel belangrijk is. We moeten nu afwerken. We creëren kansen, maar de weg naar het doel vinden, lijkt soms moeilijk.”

Christian Pierre

(Foto © Diboshki Fotography)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)