Select Page

Een nieuwe slagerij op de Herentalsebaan

Een nieuwe slagerij op de Herentalsebaan

De vernieuwing van de Herentalsebaan inspireert blijkbaar ondernemers om een nieuwe zaak te starten.

Een week nadat Baby- en kinderspeciaalzaak Thilo de deuren opende, start aan de overkant van de straat een nieuwe slagerij: ‘Butcher Ikken”. De nieuwe vleeshandel komt in het pand waar jarenlang ‘Foto Bastiaens’ was gevestigd. De uitbater Karim Ikken heeft echter geen diploma van slager. “Dat is juist. Van opleiding ben ik informaticus. Ik ben afgestudeerd aan de Karel de Grote Hogeschool.” lacht Ikken. Dan is de volgende vraag uiteraard hoe hij in de vleessector is verzeild. Ikken: “Ik had vroeger een vriend wiens vader beenhouwer was. Ik was steeds geïntrigeerd hoe die man met het vlees omging. Wat later ging ik daar helpen in mijn vrije tijd. Eigenlijk heb ik toen al doende het vak van slager geleerd. En na mijn studies trok het slagersvak zo hard aan mij dat ik uiteindelijk mijn diploma in de kast heb gelegd en begonnen ben in een slagerij.”

De keuze om een winkel te openen op de Herentalsebaan is al genomen voor de nieuwe aanleg. Ikken: “Deze straat heeft een duidelijk potentieel. Je voelt hier een dynamiek die uit de buurt en de handelaars komt.” Karim Ikken, die de winkel openhoudt met zijn broer, zijn oom en zijn neef, wil van de slagerij een authentieke beenhouwerij maken, een buurtwinkel voor iedereen. Alle soorten vlees zijn verkrijgbaar, van rundsvlees tot gevogelte. En zowel puur vlees als huisbereide gerechten. Het versnijden van het vlees en het klaarmaken van de bereide gerechten doen ze zelf. Karim ikken besluit: “Wij bieden een kwaliteitsvol product aan tegen een juiste prijs. Onze troeven zijn onze betrouwbaarheid en onze eerlijkheid.”

Als we naar buiten gaan, vertrouwt de ondernemer mij nog gauw toe dat zijn neef een van de betere spelers is van Futsal Topsport Antwerpen (zaalvoetbal). Karim Ikken: “Onthoud de naam Mohamed Ikken, je gaat er de volgende jaren nog van horen.”

Foto: (vlnr) neef Mohamed Ikken, broer Omar Ikken, zaakvoerder Karim Ikken, zoon Brahim Ikken (werkt niet in de zaak). Oom Mimoun Ikken ontbreekt op de foto.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)