Select Page

Honderden mensen verkennen de nieuwe supermarkt van Albert Heijn

Honderden mensen verkennen de nieuwe supermarkt van Albert Heijn

Deze ochtend opende op Silsburg onder ruime belangstelling de nieuwe winkel van Albert Heijn de  deuren.

Waar enkele jaren geleden nog een Toyotagarage stond, is nu een gebouw verrezen met een grote winkel van supermarktketen Albert Heijn. “1971 m2 verkoopsruimte en 65 medewerkers. Het is dan ook de grootste Albert Heijnsupermarkt in Vlaanderen.” zegt Jan Peeters, die samen met zijn neef Wim Peeters, franchisenemer is. Peeters gaat verder: “Vier jaar geleden is het idee ontsproten om hier een nieuwe vestiging van de Nederlandse keten neer te poten. We zijn dan met bouwonderneming BNR Hooyberghs in zee gegaan en hebben een gebouw neergezet met niet alleen de winkelruimte, maar met 63 appartementen bovenop. De bouwtijd bedroeg 54 weken.” Onder het gebouw zijn 150 parkeerplaatsen voor de klanten voorzien en daarnaast heeft ook elk appartement een eigen autostaanplaats.

Maar wat maakt Albert Heijn uniek? Jan Peeters moet niet lang nadenken: “We hebben een verrassend assortiment, we zijn goedkoop en eigenlijk blijven wij de persoonlijke kruidenier die Albert Heijn ooit was.” Peeters vreest niet dat de winkel voor verkeersoverlast zal zorgen: “De tram rijdt tot voor de deur en we hebben 170 fietsplaatsen voorzien. De buurt is op zich al zo druk dat vele mensen te voet of met de fiets zullen komen.” En dan is het tijd voor de opening. Peeters somt voor zijn medewerkers nog even de basiswaarden van Albert Heijn op: “Denk eraan, wij leggen de klemtoon op vers. We streven naar 50% vers aanbod in ons assortiment. Wees ook bewust dat we met voedsel omgaan, een basisbehoefte van elke mens. We zijn een lokale winkel, op maat van de buurt en we hebben een persoonlijke aanpak. Want dank zij onze klanten zal deze winkel draaien.” Dan openden de twee neven samen met districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) de winkel.

De deuren gingen open, honderden mensen die geduldig stonden te wachten, schoven de winkel binnen. Er leek geen einde aan te komen. De winkel was dan ook snel volgelopen, zo vol dat het personeel de toegang moest regelen. Slechts als er een deel klanten buiten was, kon een nieuwe groep binnen. De eerste file op de Herentalsebaan werd niet veroorzaakt door auto’s maar door de klanten aan de deur.

Albert Heijn, Herentalsebaan 683, Deurne. Maandag 12u-20u, dinsdag-zaterdag 8u-20u, zondag 8u-12u.

Foto boven: Districtsburgemeester Tjerk Sekeris en bedrijfsleiders Jan en Wim Peeters knippen het lintje door.

Foto onder: De twee bedrijfsleiders, de neven (v.l.n.r.) Jan en Wim Peeters.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)