Select Page

Cocaïnebende opgerold, sporen leiden tot in Deurne

Cocaïnebende opgerold, sporen leiden tot in Deurne

In Antwerpen rolde de politie weer een cocaïnebende op. De bende heeft uitlopers tot in Deurne.

Sinds vorige week zitten een aantal verdachten van cocaïnesmokkel achter de tralies. Er werd ook 2,7 ton van het witte spul gevonden. De zaak is vorige zomer beginnen te rollen toen de douane 317,8 kilogram cocaïne in de haven van Antwerpen ontdekte. Op het einde van het jaar werd nog een veel grotere partij coke onderschept, maar liefst 2,425 ton. De politie knobbelde uit wie de eerste container waarin de cocaïne zat, uit het zicht had verplaatst en kwam via de straddle carrierchauffeur op het spoor van zijn stiefzoon die al eerder was veroordeeld voor druggerelateerde feiten. De stiefzoon was ook betrokken in de zaak van de tweede container waarin maar liefst 2,425 ton van het witte goedje zat.

Via observaties en afgeluisterde gesprekken kregen de speurders de bende in kaart. Daarbij kwamen twee broers uit Deurne, Gianni (27) en Giorgi F. (23) in beeld. En die leidden dan weer naar de vermeende opdrachtgever Redouan C.E., een man met een transportbedrijf in Deurne. Alle verdachten werden vorige week dinsdag en woensdag gearresteerd door de speurders van Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. In totaal zitten er zeven personen in de gevangenis.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)