Select Page

Straat wordt onthard en vergroend

Straat wordt onthard en vergroend

De stad Antwerpen, het district Deurne en GruunRant Onthardt gaan de Frans Van Heymbeecklaan ontharden en vergroenen in kader van het districtsgroenplan. Zo werken ze samen aan de verkoeling van het district vanuit het groene gebied Ertbrugge.

Met GruunRant Onthardt willen GruunRant, Regionaal Landschap de Voorkempen en Antwerpen aan‘t Woord versteende ruimte openbreken ter ondersteuning van de groenruimte en mensen inspireren om hetzelfde te doen. Stad en district willen de omgeving rond het gebied Ertbrugge ontharden om het verkoelende effect van het gebied naar de buurt rondom te brengen.

Onderzoek voor de opmaak van het districtsgroenplan toont aan dat het landschap Ertbrugge, waarin verschillende typen groen voorkomen zoals weilanden, fauna-akkers, dreven, bossen en boomgaarden, ook een verkoelend effect kan hebben op de straten rondom. “De koelte uit het gebied Ertbrugge wordt in de woonwijk geblazen. De verharding in de straten warmt echter op door invallend zonlicht. Waardoor de koelte verdwijnt. Daarom moet de omgeving rond Ertbrugge meer groen krijgen en worden onthard.” aldus districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA). De huidige wateroverlast kan eveneens via dit project worden aangepakt.

De projectpartners betrekken de bewoners van de straat nauw bij dit project en willen met hen ook actief aan de slag gaan. Bedoeling is om samen een langetermijnvisie op te maken waarin voor een maximale ontharding wordt gegaan. Deze ontharding zal nadien in fases worden uitgevoerd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)