Select Page

Geen groenmuren, wel groenslingers

Geen groenmuren, wel groenslingers

Verschillende inwoners hebben afgelopen jaar ontdek dat groen in eigen buurt en straat zorgt voor een aangenamere leefomgeving. Het project BreekUIT, waarbij je tegels verwijdert en planten in de plaats zet, kon dan ook op bijval rekenen. Dat zette districtsraadslid Alain Hoeckx (N-VA) aan het denken.

Misschien zou het district zelf een groenmuur kunnen aanleggen om dit milieubewuste project te promoten? Waarom niet een van de vele kale muren van het district hiervoor gebruiken.” aldus het raadslid. Hoeckx zag het al voor zijn ogen, de trouwingang zou bijvoorbeeld een echte eye-catcher worden voor de pas gehuwde stelletjes. De gevel op de parking zou voor de medewerkers een groene oase kunnen vormen en voor verkoeling zorgen in de zomer. Hoeckx dacht verder: waarom niet de lelijke zijmuur van het cultuurcentrum transformeren tot een groenmuur. Het raadslid zette zijn voorstel op papier: “Wil het districtsbestuur dit voorstel onderzoeken en zijn er nog andere muren die in aanmerking komen? En hoe kunnen inwoners gestimuleerd worden om zelf groenslingers aan te brengen?”

Hoeckx kreeg antwoord van bevoegd districtsschepen voor groen Frank Vercammen (Vooruit). De schepen erkent dat een groene gevel een klimatologische meerwaarde betekent voor gebouwen. Het districtshuis komt echter niet in aanmerking want het is een beschermd gebouw. Bovendien heeft het district geen budget hiervoor. Maar het districtsbestuur wil wel het budget voor groenslingers uitbreiden van drie naar tien.

(Foto: groenmuur aan het huis van de domeinwachters in het Rivierenhof)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)