Select Page

Het speelterrein Van Den Hautelei is plechtig geopend

Het speelterrein Van Den Hautelei is plechtig geopend

Drie leden van het districtsbestuur openden de vernieuwde speeltuin in de Van den Hautelei. Ze werden bijgestaan door leerlingen van twee basisscholen.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en districtsschepenen Elke Brydenbach (N-VA) en Frank Vercammen (sp.a) openden de speeltuin in de Van den Hautelei samen met de kinderen van de ernaast gelegen basisscholen Andromeda en Tiptop. Het vorige speelterrein was verouderd en aan vernieuwing toe. Er was behoefte aan meer speelgelegenheid maar ook aan meer rustplekken. Ook is het geheel nu beter toegankelijk vanaf de straat. Een speciale bezoeker kwam afgezakt: Antwan, de gloednieuwe mascotte van Sporting A. Het was trouwens zijn eerste bezoek aan Deurne.  Onder zijn leiding en met assistentie van jeugdconsulente Sofie Gyles, begonnen de kinderen en de leden van het districtsbestuur de opening met enkele opwarmingsoefeningen.

Elke Brydenbach, bevoegd voor jeugd en sport, gaf meer uitleg bij de vernieuwde speeltuin: “De speelplek is er gekomen in participatie met de buurt. Het nieuwe sportveldje is anders georiënteerd, in de lengterichting van het plein, en is omzoomd met hoge ballenvangnetten. Daarnaast ligt een speelheuvel. De verscheidene zones richten zich op verschillende leeftijden. De boomhut in de grote eik aan de straatkant is gebleven. In de zomervakantie zullen hier activiteiten voor kinderen worden georganiseerd.” De schepen kondigde ook al aan dat de speeltuin aan het vliegveld in de nabije toekomst eveneens opnieuw zal worden aangelegd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)