Select Page

Deurne wordt verdeeld in 11 zones om te parkeren

Deurne wordt verdeeld in 11 zones om te parkeren

Doorheen heel Deurne staan her en der signalisatiekegels. Zij markeren de plaatsen waar een bevestigingsschijf in de grond is aangebracht. Hier komen de parkeerautomaten voor het nieuwe parkeerbeleid in het district.

Vanaf 1 april voert de stad in Deurne bewonersparkeren en blauwe zone of betalend parkeren voor bezoekers in. Het district wordt onderverdeeld in 11 bewonerszones, waar bewoners met een parkeervergunning voor bewoners gratis en onbeperkt kunnen parkeren. Hier volgt de lijst van de bewonerszones. Let wel op: zowat elke zone heeft een bufferzone, dat zijn enkele extra straten rondom waarin je ook gratis en zonder tijdslimiet kan parkeren. Dat is handig voor bewoners die aan de rand van een bewonerszone wonen. De grenzen van de zones overlappen elkaar dus.

Zone Luchthaven – Groenenhoek Noord: tussen Diksmuidelaan, Gitschotellei-Drakenhoflaan, Boekenberglei (Jan Olieslagerstraat inbegrepen) en vliegveld.

Zone Te Boelaarpark: Ring, Luitenant Lippenslaan, Dokter Van de Perrelei, Arthur Matthyslaan-Jozef Verbovenlei, Boekenberglei, Drakenhoflaan-Gitschotellei.

Zone Boekenberg- Boterlaar-Silsburg: Vliegveld, Boekenberglei, Dascottelei, Florent Pauwelslei, Boterlaarbaan, aan de Fredegandus Van Rielstraat doorheen Park Groot Schijn naar de E34/E313,  langs de grens van het district naar Manebruggestraat – Vleerakkerstraat richting Volkstuintjes site Drakenhof naar de Borsbeeksesteenweg, Drakenhoflaan (Leon Stampelaan inbegrepen). De Langbaanvelden en de George Ivanowlaan vallen buiten de blauwe zone. In de Herentalsebaan is het voor bewoners betalend parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9u tot 18u.

Zone Muggenberg-Kriekenhof: Luitenant Lippenslaan, Dokter Van de Perrelei, Arthur Matthyslaan-Jozef Verbovenlei, Boekenberglei, Dascottelei, Florent Pauwelslei, Boterlaarbaan, Herentalsebaan. In de Herentalsebaan is het voor bewoners betalend parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9u tot 18u.

Zone Nieuwe Donk: Boterlaarbaan, aan de Fredegandus Van Rielstraat doorheen Park Groot Schijn naar de E34/E313,  Peter Benoîtlaan, E34/E313 volgen tot Sterckshoflei. (Het begin van de Ruggeveldlaan valt in deze zone.)

Zone Mockhoven: Ring, Stenebrug, Herentalsebaan, Sterckshoflei, en helemaal terug langs de E34/E313.

Zone Venneborg-Ertbrugge: Ter Rivierenlaan, Ter Heydelaan, Eugène Fahylaan, gemeentegrens Wijnegem, Zwarte arendlaan, de grens van de zone loopt dan door de wijk Zwarte Arend, langs domein Ertbrugge en park Groot Schijn, dan parallel met de August Van de Wiellelei (met een deel van de Ruggeveldlaan erbij), langs het Rivierenhof.

Zone Deurne Dorp: Te Couwelaerlei, Ter Heydelaan, Ter Rivierenlaan, Langs het Rivierenhof, Hooftvunderlei, Parkweg, Turnhoutsebaan, districtsgrens tot aan kruispunt Lakborslei – Te Couwelaerlei – Ten Eeckovelei.

Zone Conforta-Bosuil: Te Couwelaerlei, Lakborslei, Bisschoppenhoflaan tot aan de gemeentegrens met Wijnegem (Belcrownlaan, Keesinglaan, Santvoortbeeklaan vallen buiten deze zone), langsheen de Bremweide, Vic Meesstraat, Jan Welterslaan, Ter Heydelaan.

Zone Ten Eeckhove: Ten Eeckhovelei, Bisschoppenhoflaan, Lakborslei.

Zone Kronenburg: Bisschoppenhoflaan, Burgemeester Theunisbrug, Albertkanaal, Merksemsesteenweg

Wie in een zone woont waar bewonersparkeren geldt kan een parkeervergunning aanvragen (maximaal 2 per adres) om gratis en zonder tijdslimiet te parkeren. De parkeervergunning kan digitaal worden aangevraagd of, na afspraak, bij een stadsloket naar keuze. Afspraak kan worden gemaakt via 03/22.11.333

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)