Select Page

Tram ontspoort en boort zich in een gevel

Tram ontspoort en boort zich in een gevel

Kort voor middernacht is op de hoek van de Boekenberglei en de Cruyslei een tram ontspoord. De tram boorde zich in de gevel van een appartementsgebouw. Op de tram vielen twee zware en twee lichte slachtoffers.

Tram 4 kwam van Silsburg en reed de Cruyslei op. Wat er juist is gebeurd moet verder onderzoek uitwijzen. Maar de tram ontspoorde en reed tot in de gevel van het hoekgebouw. De stroomafnemer bovenop de tram brak af en zwiepte doorheen de ruit. Woordvoerder van de lokale politie Willem Migom bevestigde dat er op de tram twee zwaargewonden waren, waaronder de bestuurder. Twee passagiers kwamen er met lichte verwondingen vanaf. Ook de stadsingenieur kwam naar de plaats van het ongeval afgezakt om de stabiliteit van het gebouw te beoordelen. Migom: “15 bewoners zijn geëvacueerd. Als ze niet terecht kunnen bij familie zoeken wij naar opvang.”

De opruimingswerken van de tram zullen nog een hele tijd in beslag nemen. De verschillende onderdelen zullen worden losgekoppeld. De laatste drie delen kunnen over de sporen worden weggesleept. De eerste twee delen worden op een dieplader gestapeld en zo afgevoerd. Dan moet ook het gebouw worden onderstut. Verder moeten de sporen worden gecontroleerd en de bovenleiding hersteld. Morgenvroeg zal er geen 4 of 9 kunnen uitrijden.

Bob Clymans woont bij zijn ouders in het beschadigde gebouw. “Het gebouw trilde plots en we dachten eerst even dat er een aardbeving plaats vond. Maar mijn vader die op het terras zat, zag een stofwolk omhoog komen.” vertelt de jongeman. Zij hebben opvang voor de nacht. Buurvrouw Maria Ooms, een kranige vrouw van 88 jaar, zit op een stoel te wachten op haar zoon die haar komt ophalen. Zij dacht dan weer dat er een onweer losbarstte: “Op het weerbericht was dat aangekondigd. En verder meende ik ook dat de trilling van een deur kwam die te hard werd dichtgeslagen.”

Foto’s: De ontspoorde tram

Laatste foto: (vlnr) Maria Ooms en Bob Clymans

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)