Select Page

Basisschool Land van Nu met een gongslag ingehuldigd

Basisschool Land van Nu met een gongslag ingehuldigd

Het was meer dan een schoolfeest, gistermiddag in stedelijke basisschool ‘Land van Nu’. Na drie eerdere pogingen – telkens gefnuikt door de coronapandemie – werd deze keer het nieuwe schoolgebouw ingehuldigd. Ouders, familieleden van de leerlingen en ook buren waren uitgenodigd.

Er kwam veel volk opdagen in de school die tegen het vliegveld aanleunt. De zon straalde en discobar Viva Vinyl zorgde voor de juiste sfeer. Om drie uur nam directeur Erik Deyaert het woord: “Het nieuwe schoolgebouw is al twee jaar in gebruik. We kunnen niet echt meer spreken over een inhuldigingsfeest. Laat ons het dan maar een feest met ‘inhuldigingstouch’ noemen.” De directeur vertelde hoe de school begonnen was in containerklasjes, enkele straten verderop. “Klein maar fijn” zei hij: “de school beantwoordde volledig aan de drie aspecten die kenmerkend zijn voor het ‘Land van Nu’: samen zijn, respect voor elkaar, goed voelen.” Toen de leerlingen van de containerklasjes naar het nieuwe gebouw verhuisden, was er wel wat vrees dat de school de intimiteit zou verliezen. “Maar” besloot Erik Deyaert: “We zijn een warme en brede school gebleven.”

School ingehuldigd met een gongslag

In plaats van een traditioneel lintje te knippen, had meester Wim een bijzondere constructie in elkaar getimmerd. Balletjes rolden langs een parcours en zodra een gong weerklonk was de school twee jaar na datum officieel geopend. Onder de aanwezigen stond ook Gonda Verhaert, bedrijfsdirecteur Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Zij keek toe en zag dat het goed was. En dan konden ouders en buren een kijkje nemen in het schoolgebouw terwijl het jonge volkje uiteenlopende workshops kon volgen. Een van die workshops werd gegeven door actrice Sara Pieters, moeder van een scholier en kersverse winnaar van de cultuurprijs van Deurne. Buiten op het speelplaats stond ook een infostand van Boeren & Buren. Buurderij Gitschotelhof heeft haar wekelijkse bijeenkomst in de refter van de school.

Foto boven: Met deze constructie werd de school officieel ingehuldigd

Foto onder: Er was veel volk aanwezig

Foto helemaal onder: Actrice Sara Pieters en winnaar van de cultuurprijs Deurne leest voor

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)