Select Page

Voorjaarkriebels in het Rivierenhof zorgen voor nieuw leven

Voorjaarkriebels in het Rivierenhof zorgen voor nieuw leven

Groot nieuws vanuit de kinderboerderij in het Rivierenhof. De ooievaar is langs geweest en heeft een uit de kluiten gewassen boeleke gebracht.

Communicatiewoordvoerder van het Provinciale groendomein Rivierenhof Anouche De Keyzer is in de wolken: “Onze koe Liske heeft het leven geschonken aan een prachtig stierkalfje Paul. Begin deze maand, bij de start van het Chinees jaar van het varken, verwelkomde de Kinderboerderij reeds de olijke biggen Patty en Patricia.” De nieuwe boerderijbewoners kunnen bezocht worden van zondag t.e.m. donderdag tussen 13u en 17u.

Er is ook nieuws van het paddenfront. Woordvoerder De Keyzer: “Vorige week is in het Rivierenhof de jaarlijkse paddentrek op gang gekomen. Om paddenslachtoffers te voorkomen sluit de parkpoort aan de Sterckshoflei (kant brug autosnelweg) tijdelijk vroeger dan gewoonlijk en gaat ze ook later open. Deze regeling heeft gevolgen voor vroege en late bezoekers, fietsers en sportclubs. Zij zullen het park vanaf zonsondergang tot na zonsopgang moeten betreden of verlaten via de toegang aan de Kongohut, het paviljoen ter hoogte van het Sterckshof. De openingsuren van andere toegangswegen tot het park worden door de paddentrek niet beïnvloed.”

Elke dag zal de paddentrek in het Rivierenhof worden gemonitord. Wanneer de tellingen aangeven dat de paddentrek ten einde is (vermoedelijk midden april), gaat de poort aan de Sterckshoflei opnieuw open om 6u30 en sluit ze opnieuw om 23u.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 18km/h NNW
Humidity: 78%
Pressure: 1024.04mbar
UV index: 0

(advertenties)