Select Page

Met de bus over het water naar Antwerpen

Met de bus over het water naar Antwerpen

Vanaf vandaag kan je ook een bus naar Antwerpen nemen die het Albertkanaal volgt. Letterlijk.

Vandaag start ‘DeWaterbus’ die Wijnegem over het Albertkanaal verbindt met Antwerpen. De boot vertrekt aan de brug Houtlaan in Wijnegem en stopt vervolgens aan de Hoogmolendijk in Schoten, de brug van den Azijn in Deurne, de fietsbrug IJzerlaan in Merksem en eindigt aan het havenhuis. Of vice versa uiteraard. De nieuwe route van ‘DeWaterbus’ is acht kilometer lang, de eerste vaartuigen vertrekken om zes uur in Antwerpen en om kwart over zes in Wijnegem en varen dan om het halfuur.

Het initiatief van het Havenbedrijf Antwerpen biedt daarmee een duurzaam alternatief voor het woon-werkverkeer langs het Albertkanaal. Een ticket kost enkel 3 euro en 5 euro voor een retourticket. De fiets mag gratis mee. Momenteel zet rederij Aqualiner die de verbinding verzorgt drie schepen in: De Aqua Ferro, Hendrikus en de Rhoonse Veer. Zij varen op diesel maar in de nabije toekomst zullen elektrische boten worden ingezet.

Wie vandaag meevaart, krijgt een gratis goodiebag.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)