Select Page

Voetgangers en fietsers lopen in elkaars weg

Voetgangers en fietsers lopen in elkaars weg

De sportballon aan de Alfons Schneiderlaan creëert een conflictsituatie tussen voetgangers en fietsers.

François – Swake – Verstraelen maakt zich zorgen. Aan de sportballon die op de hondenweide aan de Alfons Schneiderlaan staat opgesteld, ligt enkel een fietspad. Waardoor de gebruikers van de opblaasbare sporthal zich over het fietspad moeten begeven. Verstraelen: “De sporters die van de parking komen moeten altijd over het drukke fietspad om de ingang van de sportballon te bereiken. En er hebben al incidenten plaats gehad tussen voetgangers en fietsers.

Dat is een vraag voor Tjerk Sekeris, districtsburgemeester en tevens bevoegd voor het mobiliteitsbeleid (N-VA). Sekeris begrijpt de bezorgdheid van de mensen over de bereikbaarheid van de sportballon over het fietspad. Maar wijst erop dat voetgangers op een fietspad voorrang hebben ten opzichte van fietsers. Voorlopig komt er geen nieuw voet- en fietspad. Sekeris: “Er lopen relatief weinig voetgangers op het fietspad, zeker voor de opstelling van de sportballon. En de sportballon is een tijdelijk gegeven.”

De districtsburgemeester wijst erop dat er plannen van het district Deurne bestaan om het Bisschoppenhofpark via de hondenloopzone en de volkstuinen te verbinden met de Bremweide. Sekeris: “Wij kennen vandaag de plannen van R.A.F.C. niet maar misschien is het een idee om ook het plein voor Den Antwerp te verbinden met het toekomstige park (met hondenloopzone). Dat zou de uitstraling van deze ‘landmark’ nog een boost geven.”

UPDATE

We kregen van Wouter Berteloot van de Fietsersbond Deurne volgende correctie:

“De bewering van Tjerk dat fietsers voorrang moeten geven voetgangers op een fietspad is niet correct. Ik citeer even de wegcode:

42.2.2. Zijn er geen begaanbare trottoirs of bermen, dan mogen de voetgangers de andere gedeelten van de openbare weg volgen.

1° Wanneer de voetgangers het fietspad volgen, moeten zij voorrang verlenen aan de fietsers en bromfietsers.

In de praktijk wordt dat best hoffelijk opgelost tussen de voetgangers en fietsers, maar dat er via de media pertinent foute info wordt verspreid kan mijn inziens niet.”

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)