Select Page

Vandalisme in de Sint Rochuskerk

Vandalisme in de Sint Rochuskerk

De kerk van Sint Rochus is niet meer open voor wie even de stilte zoekt voor een gebedje in coronatijden. Met dank aan een vandaal.

In de Katholieke Kerk is Sint-Rochus de patroonheilige van de pestlijders. Hij wordt aangeroepen in tijden van besmettelijke ziekten. Daarom zette pastoor Alfons Houtmeyers in volle coronacrisis elke ochtend de deuren van zijn kerk open. Mensen die sterkte of vertroosting zochten in gebed, konden daarvoor terecht in het gebedshuis. Bovendien werd in de namiddag de winterkapel van de kerk gebruikt door ‘Geneeskunde voor het Volk’ die patiënten testten op het Covid-19 virus. Maar ruim een week geleden is aan die opendeurochtenden bruusk een einde gekomen. Pastoor Houtmeyers vertelt waarom: “Tijdens een dag is een man de kerk binnengekomen. Deze mens heeft alle kaarsen bij de heiligenbeelden aangestoken, bloemen afgeknakt, de bussen met ontsmettingsgel leeggespoten, een tv-scherm vernield, verwarmingstoestellen van de muur gerukt, microfoons kapot gemaakt, leesbrilletjes gebroken, …”

Iemand heeft de man de kerk zien binnengaan, maar dacht dat het een helpende kracht was. Pastoor Houtmeyers: “Het was een doodgewone man tussen 40 en 50 jaar oud, met bruine jas en een kap.” De eerwaarde betreurt dat hij de kerk opnieuw moet sluiten: “Er kwamen inderdaad mensen even bidden. Dat kan nu niet meer. Jammer, heel jammer.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)