Select Page

Het district zal aanwezig zijn bij de ontwikkeling van Arena

Het district zal aanwezig zijn bij de ontwikkeling van Arena

De districtsraad van Deurne aanvaardde zo goed als unaniem een motie om een duidelijke rol te spelen in de vernieuwde ontwikkeling van de Arenawijk.

Een deel van de woonblokken aan het Arenaplein bevindt zich in een deplorabele toestand. De stad Antwerpen wil de buurt grondig aanpakken. Een aantal gebouwen, die nog werden ontworpen door architect Braem, zullen worden afgebroken en vervangen door nieuwbouw. Anderen zullen worden gerenoveerd. Ondank dat dit een bovenlokaal dossier is, wil het district een actieve rol spelen. Daartoe diende districtsraadsvoorzitter Frank Geudens (sp.a) een motie in. En dat is merkwaardig want in de lente stelde N-VA de positie van Frank Geudens in vraag omdat hij van leer trok tegen de stad omdat het district niet voldoende betrokken werd in het Arenadossier. Nu wil het district vanaf de conceptfase een participatietraject uitwerken. De straten omheen de Arenabuurt worden betrokken in het project. En Arena zal uitgroeien tot een multifunctioneel centrum in Deurne Zuid.

Alle partijen op het Vlaams Belang na dat zich onthield, stemde voor de motie. Voor de partij Groen komt de motie niets te vroeg. Fractieleider Matthijs Post legt uit waarom: “We hebben zelf al een bevraging in deze buurt gedaan en kregen veel reacties. Arena is een ‘groene sproet’ in een drukke omgeving. Wij vragen dan ook kwalitatief groen in de hele buurt. Met plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Wij vragen ook de verhuis van de mensen terdege aan te pakken. En hopen dat de stad verloedering tegen gaat.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)